Tidligere «Mesternes Mester»-deltakere forbanna etter finalen: - Urettferdig for Skofterud

- Det er for mange øvelser som krever rå styrke og utholdenhet til at vi får en kvinnelig vinner, sier tidligere kickbokser Mette Solli.

KOM PÅ BRONSEPLASS: Vibeke Skofterud kom på tredjeplass i «Mesternes Mester». Flere tidligere «Mesternes Mester»-deltakere reagerer på at Skofterud konkurrerte på samme premisser som sine mannlige motstandere i finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KOM PÅ BRONSEPLASS: Vibeke Skofterud kom på tredjeplass i «Mesternes Mester». Flere tidligere «Mesternes Mester»-deltakere reagerer på at Skofterud konkurrerte på samme premisser som sine mannlige motstandere i finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I lørdagens finale av «Mesternes Mester» endte Vibeke Skofterud på en tredjeplass, etter å ha konkurrert mot Thor Hushovd og Andreas Håtveit i styrke-, kondisjons- og utholdenhetsøvelser.

Dermed ble også den syvende vinneren av NRK-konkurransen en mann.

Skofterud røk ut etter å ha kommet sist i to forskjellige øvelser, der alle tre deltakerne konkurrerte på likefot:

Først en såkalt bip-test som fordret utholdenhet og kondisjon, og deretter en jaktstart, der finalistene fikk testet både styrke og utholdenhet.

- Vanskeligere utgangspunkt Tidligere kickbokser og «Mesternes Mester»-deltaker Mette Solli reagerer sterkt på måten finaleøvelsene var lagt opp på, og mener at konkurransen ikke var helt rettferdig.

- Vibeke hadde blant annet et langt vanskeligere utgangspunkt på en statisk øvelse, der de sto med strake armer på bukken, sier Solli til Dagbladet.

- Hun fikk en helt annen belastning med bredere grep, enn guttene som hadde smalere grep.

Hun synes at nøytrale øvelser som nattesten gjør konkurransen mer rettferdig, men mener generelt at mange av øvelsene i «Mesternes Mester» favoriserer guttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.