Advarer mot ny sokketrend som sprer seg blant ungdom

- Håper at de ikke får influensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Ungdommen nå til dags» har vært et klisjéuttrykk siden Sokrates tid. Men motetrenden som sprer seg blant unge om dagen, får på ny mange voksne til å steile.

Folk i tenåra og tjueåra har begynt å gå med høyvannsbukser, lave halvsokker og bare ankler mellom de høye buksene og skoa. Mange flasher anklene også midtvinters, selv i minus 15 grader!

På Twitter taster de voksne seg varme om trenden som sprer seg i kulda.

- Tar de frostvæske?, undrer komiker Anders Martinius Tangen.

Stusser Til Dagbladet forteller Tangen at han kjenner flere foreldre som fortviler over at barna ikke vil ha på seg vanlige sokker i kulda.

- Jeg har stusset over den trenden. Jeg liker ikke å fryse selv, og er en hund etter ull både ytterst og innerst, så jeg skjønner ikke dette, sier han.

- Men da jeg var ung var det også mye vi ikke skulle ha på oss. Lue var for eksempel upopulært, helt til det ble populært å ha på lue inne. Det er morsomt at moten er så uavhengig av værforhold, sier han.

Økende trend Å vise anklene har vært en økende trend de siste åra, forteller moteekspert Marianne Jemtegård. Hun vil derimot ikke anbefale stilen i kulda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.