Svensk toppblogger møter sterke reaksjoner: - Ble forskrekket

La ut mensenbilde i sosiale medier.

VIL FJERNE TABUER: Den svenske bloggeren Alexandra «Kissie» Nilsson (24) forklarer at målet ved å legge ut mensenbildet på Instagram, er for å få unge jenter til å ikke skamme seg over mensen. Foto: Stella Pictures
VIL FJERNE TABUER: Den svenske bloggeren Alexandra «Kissie» Nilsson (24) forklarer at målet ved å legge ut mensenbildet på Instagram, er for å få unge jenter til å ikke skamme seg over mensen. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I september ble en av Sveriges største bloggere, Desirée «Dessie» Nilsson hyllet for et blogginnlegg der hun åpenhjertig fortalte at hun skammer seg over å ha mensen.

- Jeg skammer meg over at jeg skammer meg, skrev Nilsson på bloggen sin, og fortalte blant annet at hun ble ledd av da hun kjøpte tamponger i butikken. 

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter bloggeren publiserte innlegget, og i kommentarfeltet fylte det seg opp med støttende meldinger fra folk som mente det var svært positivt at Nilsson tok opp tabuet rundt temaet.

Truse med blod Også den svenske toppbloggeren Alexandra «Kissie» Nilsson (24) har, i likhet med Desirée, vært svært åpen om temaet. Hun har lenge prøvd å skape oppmerksomhet rundt mensen, og forsøkt å få yngre kvinner til å ikke skamme seg for det.  

For å understreke nettopp dette har bloggeren nå lagt ut et bilde på Instagram, som skaper sterke reaksjoner.

Bildet viser Alexandra Nilsson liggende i en seng, iført en truse med blod.  Ble sjokkert - Det finnes mange der ute som vil prøve å normalisere hvordan mensen egentlig fungerer. For å vise hvordan realiteten faktisk er, så tenkte jeg bare «nå tar jeg det ekstra steget», forteller Nilsson til Expressen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.