Norsk Folkehjelp betalte Sophie Elise (20) 30 000 kroner for «lurekampanje»

Bloggeren tok mindre betalt enn vanlig, sier Norsk Folkehjelp.

VAR STUNT: Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Foto: sophieelise.blogg.no
VAR STUNT: Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Foto: sophieelise.blogg.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag skapte blogger Sophie Elise Isachsen (20) furore på sosiale medier da hun postet et blogginnlegg hvor hun tok selfie foran en mann som angivelig hadde fått hjertestans foran henne på gata. I samme innlegg tok hun til orde for at førstehjelp var «oppskrytt», og fortalte at hun hadde unnlatt å hjelpe mannen fordi hun var redd fordi det ikke var noen vits uansett.

Noen timer senere skrev bloggeren et nytt innlegg - hvor hun avslørte at den første posten var en del av en kampanje i regi av Norsk Folkehjelp for å sette førstehjelp på dagsordenen.

30.000 kroner Til Dagbladet opplyser Norsk Folkehjelp at bloggeren fikk betalt 30.000 kroner for å være med på kampanjen.

- Det er såvidt jeg har forstått lavere enn det hun vanligvis ville tatt for et innlegg, så her er det nok en stor frivillig-innsats-rabatt innbakt i prisen. Det er bare det siste innlegget til Isachsen som er blitt betalt, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Sofie Pettersen i Norsk Folkehjelp til Dagbladet.

Hun sier 20-åringen har skrevet begge blogginnleggene som ble postet lørdag i samarbeid med Norsk Folkehjelp - og at hun har deltatt på førstehjelpskurs i regi av organisasjonen i forbindelse med kampanjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.