Vil ikke svare på hvem som betalte for kronprinsparets luksusferie om bord i yacht til 2 millioner i uka

Professor i statsvitenskap kaller svaret en innrømmelse.

MILLIONBÅT: Det koster 250 000 dollar i uka, omlag 2 millioner kroner, å leie luksusyachten «Mia Elise». Foto: CharterWorld / Nina Hansen / Dagbladet
MILLIONBÅT: Det koster 250 000 dollar i uka, omlag 2 millioner kroner, å leie luksusyachten «Mia Elise». Foto: CharterWorld / Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kronprinsparet og deres barn skal tidlig i august ha feriert om bord i luksusyachten «Mia-Elise», som koster over 2 millioner kroner å leie i uka.

Hvem som betalte for luksusoppholdet, er det ingen som vil svare på. Det var Se og Hør som først omtalte saken. 

- Gir ikke ut slikt Kronprinsparet var det ikke, ifølge kommunikasjonssjefen ved Slottet, Marianne Hagen.

- Vi kommenterer ikke privat program. Kronprinsparet har ikke leid noen båt i sommer, skriver hun i en SMS til Dagbladet. 

Om de fikk oppholdet sponset, om noen spanderte på dem - eller om de betalte ut av egen lomme - er uvisst. Utleierne av båten, selskapet Rentabo, vil heller ikke kommentere kronprinsparets reise. 

- Vi gir ikke ut slik informasjon. Ferietid er privattid, sier Christa Wild i Rentabo, som leier ut luksusyachten, til Dagbladet. 

Ifølge hjemmesidene deres koster det 250 000 dollar i uka å leie «Mia Elise», som har et mannskap på ni og plass til tolv personer fordelt på seks rom. 

I den øverste av i alt tre etasjer, er et jacuzzi under åpen himmel. Det er også et treningssenter og et luksuriøst TV-rom om bord i den 50 meter lange yachten som er utstyrt med flere luksuriøse soverom og oppholdsrom. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.