- Jeg fatter ikke at et bilde kan få hele Norge til å klikke sånn. Nå skal jeg gå uten klær hele tida

Tonje Helene (21) flytta til Finnmark for å bo i villmarka.

VILLMARK: Tonje Helene Blomseth flyttet fra Trondheim til Finnmark for å leve i villmarka. Her fra toppen av Rástegáisá 1066 meter over havet. Foto: Privat
VILLMARK: Tonje Helene Blomseth flyttet fra Trondheim til Finnmark for å leve i villmarka. Her fra toppen av Rástegáisá 1066 meter over havet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lars Monsen ble en folkehelt av de sjeldne da han tok med seg den gjennomsnittlige sofanordmann på sine villmarkseventyr verden rundt.

Tonje Helene Blomseth (21) blir av mange lansert som hans «etterkommer», men hun sier til Dagbladet at hun helst vil være Tonje Helene og ikke Lars når hun til høsten er aktuell med en ny villmarksserie på NRK. Det var avisa iFinnmark som først omtalte saken.

- Jeg synes for både min og hans del at vi kan beholde våre egne navn, flirer trønderjenta.

- Det er klart det er artig å bli sammenliknet med Lars Monsen, men som jeg sier er han ekstrem i forhold. Det er klart jeg har planer, men de kommer med tiden. Jeg er bare 21 år så jeg har god tid på meg til å bygge opp erfaring.

Angrepet av elg

Men at eventyrlysten er der, er det ingen tvil om. I sommer var planen å tilbringe tre måneder i villmarka i Alaska sammen med sine to hunder Nanni og Nanook. Det gikk ikke helt som planlagt.

- Allerede etter tre uker ble vi angrepet av en elg, eller «moose». Det gikk heldigvis bra, men bikkja fikk seg en smell. Vi måtte til veterinær og kort fortalt så ble det hjemreise, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.