- Jeg synes synd på henne

Norske bloggere om «Fotballfrue»s bildemanipulering.

BLOGGDEBATT:  De siste dagene har det blusset opp en debatt om bildemanipulering på blogger, etter at det ble kjent at Caroline Berg Eriksen har «fikset» på flere av bildene sine. Bloggerne Anette-Marie Antonsen, Suzanne Aabel og Sophie Elise er blant dem som gir sin mening om saken. Foto: Stella Pictures
BLOGGDEBATT: De siste dagene har det blusset opp en debatt om bildemanipulering på blogger, etter at det ble kjent at Caroline Berg Eriksen har «fikset» på flere av bildene sine. Bloggerne Anette-Marie Antonsen, Suzanne Aabel og Sophie Elise er blant dem som gir sin mening om saken. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har bilderedigering på blogger skapt stor debatt, etter at Dagbladet la fram eksempler på manipulerte bilder, som var publisert på Caroline Berg «Fotballfrue» Eriksens blogg.

Ved å sammenligne med orginalbildene kan man se at pupper er blitt gjort merkbart større, håret er fyldigere, ryggen er smalere, mens midje, lår og armer er krympet.  Berg Eriksen har bekreftet og beklaget retusjeringen i et blogginnlegg, men ønsker fortsatt ikke å kommentere saken til Dagbladet.

- Et polert univers Norske kvinnelige bloggere Dagbladet har snakket med mener det er uheldig at bilder blir fikset på, spesielt når man gir uttrykk for at de ikke er redigert. Enkelte har imidlertid sympati med Berg Eriksen, som fortalte i et eget blogginnlegg at hun var «utrolig lei seg» for at hun har gjort endringer i det hele tatt.

Suzanne Aabel, kjent fra blant annet TV 2-serien «Bloggerne», er blant dem med delte meninger om avsløringene.

- Først må jeg si at jeg synes synd på henne. Jeg synes ikke bilderedigeringen ser så ille ut. Det er synd at hun alltid skal bli utsatt for heksejakt, sier Aabel til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.