- Jeg har ikke dårlig samvittighet for å ha lurt leserne

Fotballfrue Caroline Berg Eriksen kan leve med en hvit løgn, så lenge det er gjort for en god sak.

SPREDTE FALSK BLOGG: Fotballfrue Caroline Berg Eriksen var en av flere kjente personer som spredte ordet om «Theas bryllupsblogg». Foto: Bjørn Langsem
SPREDTE FALSK BLOGG: Fotballfrue Caroline Berg Eriksen var en av flere kjente personer som spredte ordet om «Theas bryllupsblogg». Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bryllupsbloggen til det som angivelig skulle være ei tolv år gammel norsk jente, fikk i går mange til å sperre øynene opp.

Det viste seg snart at barnebruden Thea ikke finnes, men at det hele var et stunt i regi av bistandsorganisasjonen Plan.

Bidrar i sosiale medier Blant dem som bidro til å spre kampanjen, er bloggeren Caroline Berg Eriksen.

- Det var flere årsaker til at jeg ble med på kampanjen. Hovedårsaken var at det er et viktig tema, men i tillegg var det en god og gjennomtenkt kampanje. Den passet utmerket til sosiale medier, som jo er et sted hvor min stemme kan nå ut til svært mange, skriver hun på mail til Dagbladet.

- Ingen burde giftes bort mot sin vilje, i hvert fall ikke barn. 39 000 jenter står barnebrud hver dag.

Den «Skal vi danse»-aktuelle bloggeren brukte Facebook og Twitter til å spre budskapet. I tillegg blir hun omtalt på «Theas» blogg, der Berg Eriksens giftering og nettside får skryt.

Hvit løgn - Hvilke reaksjoner fikk du fra leserne etter at du omtalte «barnebryllupet»?

- En del forsto at det var noe som ikke stemte. Noen trodde at Thea var en reell person som bare ville provosere, andre så bryllupsdatoen og skjønte at det var den offisielle jentedagen, mens andre ble usikre og fryktet at dette var reelt, skriver hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.