Skappel kritiseres etter skøytekommentering

Tidligere skøytepresident er provosert.

I HARDT VÆR: Dorthe Skappel har fått sterk kritikk for skøytekommenteringen under dagens kunstløpkonkurranse. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
I HARDT VÆR: Dorthe Skappel har fått sterk kritikk for skøytekommenteringen under dagens kunstløpkonkurranse. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I oktober i fjor ble det kjent at Dorthe Skappel og Christer Tornell var hentet inn som TV 2s kommentatorer for kunstløp under OL i Sotsji.

Da duoen skulle kommentere dagens kunstløpkonkurranse, gikk det ikke lange tiden før det begynte å koke i sosiale medier. Flere hevdet at Skappel mildt sagt ikke hadde nok faglig kunnskap til å sitte i kommentatorstolen.  

- Det er trist. Først og fremst kunstløpfaglig. De har ikke tyngde til å dra en sending, sier mesterskapsdommer Lise Røsto Jensen til Dagbladet. - Kan ikke nok Skappel har tiltrådt rollen som hovedkommentator, mens Tornell bekler rollen som ekspert. Også på TV 2s Facebook-side har det kommet harde tilbakemeldinger.

- Det er tydelig at TV 2 har flyttet kunstløp til underholdningsdelen. Dorthe har ingen sportslig bakgrunn og det bærer sendingen preg av. Ingen av kommentatorene kan nok om idretten, sier Jensen.

Som flere andre også påpekte underveis, setter Jensen også fingeren på de mange faktafeilene som ble presentert.

- Det er ekstremt mange faktafeil. Regelverket gjengis ikke korrekt. De ser heller ikke forskjell på det utøverne gjør. Det var blant annet en verdensmester fra i fjor, som ikke Skappel var imponert over. Det var visst ikke nok show. Men i kunsløp handler det ikke bare om show, sier hun og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.