Dette er virkelighetens Walter White

Kokte metamfetamin i ti år uten å bli tatt.

PÅ LISTEN OVER MEST ETTERSØKTE: Virkelighetens Walter White kokte metamfetamin i ti år, før han ble tatt av politiet. Nå risikerer han livstid i fengsel. Foto: VICE / Stella Pictures
PÅ LISTEN OVER MEST ETTERSØKTE: Virkelighetens Walter White kokte metamfetamin i ti år, før han ble tatt av politiet. Nå risikerer han livstid i fengsel. Foto: VICE / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Breaking Bad» har siden 2008 vært en av verdens mest populære serier. Den har vunnet Emmy-pris for beste drama, blitt hyllet av kritikerne, og fansen har ikke kunnet takke skaperen, Vince Gilligan nok.

Serien handler om den geniale kjemilæreren Walter White. Da han finner ut at han har uhelbredelig lungekreft, kommer White opp med planen om å koke og selge verdens reneste metamfetamin for å forsørge familien.

Sammen med den tidligere eleven sin Jesse Pinkman, spilt av Aaron Paul, bygger de et narkotika-imperium av de sjeldne i New Mexico.

Tjente tusenvis

Man skulle kanskje tro at denne historien er for utrolig til å være sann, men i USA finnes det en mann som i årevis lagde det samme narkotiske stoffet - og tjente med det tusenvis av dollar hver dag.

Og navnet hans? Jo, det er Walter White.

- Mitt navn er Walter White, og jeg er en metamfetamin-kokk. I ti år har jeg laget den beste metamfetaminen i Alabama.

Med disse ordene åpner «virkelighetens» Walter White den helt ferske VICE-dokumentaren om hvordan han som metamfetamin-kokk klarte å unngå politiet i årevis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.