- I mine øyne er han en helt. Vi vet at han forsøkte å gripe inn

Mattelæreren Michael (45) ble drept mens han forsøkte å redde barna da en av elevene begynte å skyte.

DREPT AV 12-ÅRING PÅ SKOLE: Mattelæreren Michael Landsberry blir hyllet som en helt etter skoleskytingen i USA. Foto: AP/NTB Scanpix
DREPT AV 12-ÅRING PÅ SKOLE: Mattelæreren Michael Landsberry blir hyllet som en helt etter skoleskytingen i USA. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var like før skoleklokkene ringte at skytingen startet ved Sparks ungdomsskole like øst for Reno i Nevada.

Gjerningsmannen skal ifølge Reuters være en 12 år gammel gutt, bevæpnet med et håndvåpen.

Forsøkte å gripe inn Mens to av hans medstudenter ble skadd i skyteepisoden, ble mattelæreren Michael Landsberry (45) drept. Han blir nå beskrevet som en helt, som forsøkte å beskytte sine elever.

- I mine øyne er han en helt. Vi vet at han forsøkte å gripe inn, sier assisterende politisjef Tom Robinson.

Lokalavisa Reno Gazette-Journal har snakket med 45-åringens svigerinne, Chanda Landsberry. Hun er ikke overrasket over at han forsøkte å gripe inn.

- Det er på ingen måte overraskende å høre at han prøvde å stoppe situasjonen. Han kunne ha dukket eller gjemt seg, men det gjorde han ikke. Det er ikke den han er. Han var trent for å hjelpe, sier hun.

Krigsveteran 45-åringen var nemlig krigsveteran og en del av Nasjonalgarden i Nevada.

- Han elsket å undervise, han elsket elevene sine, og han elsket Nasjonalgarden. Det var det som definerte han som menneske, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.