Haiti var kommet seg på bena igjen etter jordskjelvet. Så kom Sandy

90 000 mennesker er husløse.

HUSLØS: En eldre dame gråter utenfor sitt provisoriske hjem ved Port-au-Prince etter at orkanen Sandy herjet Haiti. Foto: AFP / THONY BELIZAIRE
HUSLØS: En eldre dame gråter utenfor sitt provisoriske hjem ved Port-au-Prince etter at orkanen Sandy herjet Haiti. Foto: AFP / THONY BELIZAIRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Haitis svært fattige befolkning risikerer matmangel som følge av at orkanen Sandy har rasert avlinger. Kronprins Haakon og utviklingsminister Heikki Holmås fikk onsdag se ødeleggelsene med egne øyne.

Mens verdens oppmerksomhet har vært rettet mot Sandys herjinger i USA, har stormen gjort langt større skader i Karibia.

I Haiti mistet rundt 60 mennesker livet på grunn av Sandy, som var klassifisert som en kategori 1-orkan da den traff land.

90 000 mennesker har blitt husløse, og mange av husene som ble bygget opp etter det voldsomme jordskjelvet i 2010, er ødelagt, opplyser hjelpeorganisasjonen Care. Også på Cuba er ødeleggelsene store, og 188 000 hjem er ødelagt.

Kronprins-besøk Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) og kronprins Haakon er i Haiti der de har fått se ødeleggelsene på nært hold.

- Jeg snakket med bønder som har mistet alt kveget sitt. Avlingene deres hadde også gått tapt. Det er sterkt å høre fordi de ikke har noe annet å gå til, sier utviklingsministeren til NRK.

Kronprinsen besøker landet i egenskap av goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP, mens Holmås er der for å se hvordan Haiti har blitt gjenoppbygd etter jordskjelvet i 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.