«Brille» til TVNorge

Eia og Tufte bryter med NRK etter 20 år.

TIL TVNORGE: Komikerduoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia vil ha TVNorge som sin hovedarena neste år. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TIL TVNORGE: Komikerduoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia vil ha TVNorge som sin hovedarena neste år. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste høst kommer NRK-programmet «Brille» til å bli sendt på den konkurrerende tv-kanalen TVNorge.

Etter 20 år avslutter komikerduoen Bård Tufte Johansen (43) og Harald Eia (46) sitt samarbeidet med NRK fordi de ikke ble enige om prisen for å fortsette.

Pangstart - Vi hadde «Brille» på NRK i fjor, og følte at det har gått bra også i år. Da NRK sa at de ikke hadde penger til 2013 var det en veldig «clean» overgang. Det var ikke dårlig stemning. Både fordi vi har lyst til å lage «Brille» og fordi vi vil få muligheten til å jobbe med nye konstellasjoner, sier Bård Tufte Johansen til VG.

Med over 800 000 seere på premieren av humorprogrammet i januar i år, fikk programmet en pangstart. I gjennomsnitt har NRK-rogrammet hatt 670 000 seere.

Komikerduoen sa opp sine faste jobber i statskanalen for to år siden for å starte på egen hånd.

«Brille» produseres av Eias og Tufte Johansens eget selskap Funkenhauser.

Til VG presiserer NRK at de selv sto for valget om å ikke prioritere «Brille» neste år. 

- Vi vet at Bård og Harald trenger å leve, og at de gjerne vil være på TV, og ved å ta den avgjørelsen skjønte vi at sjansen var stor for at de ville gå til andre. Det er trist på alle måter for NRK at det skjer, men vi ønsker dem lykke til i TVNOrge, sier sjef for eksterne produksjoner i NRK, Petter Wallace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.