Vonn vil kjøre utfor med gutta

Har søkt om tillatelse.

VIL KJØRE MED GUTTA: Alpinstjernen Lindsey Vonn jakter nye utfordringer. Hun har søkt om å få kjøre verdenscuputfor med herrene i Lake Louise i november. Foto: Reuters / Giampiero Sposito / NTB Scanpix
VIL KJØRE MED GUTTA: Alpinstjernen Lindsey Vonn jakter nye utfordringer. Hun har søkt om å få kjøre verdenscuputfor med herrene i Lake Louise i november. Foto: Reuters / Giampiero Sposito / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alpinstjernen Lindsey Vonn jakter nye utfordringer. Hun har søkt om å få kjøre verdenscuputfor med herrene i Lake Louise i november.

Vonn har vunnet 53 verdenscupseirer i alpint. Hele 26 av disse er kommet i utfor. Den amerikanske jenta vant kvinnenes alpincup sammenlagt i fjor. Hun har spurt konkurransesjef Günter Hujara om å få delta i herrenes utfor i Lake Louise.

- Vi har snakket om det, men en beslutning er ikke tatt, sier jentenes renndirektør Atle Skårdal.

- Vi må se på reglene om det lar seg løse, eller ikke løse, sier Skårdal videre.

Eksperter antyder at Vonn vil være opptil fem sekunder tregere enn menn, om hun får konkurrere med dem. Vonn er nest beste utforkjører på kvinnesiden. Bare Annemarie Moser-Pröll med 36 enkeltseirer på 70- og 80-tallet har bedre statistikk.

- Om Lindsey Vonn trener og konkurrerer med herrene i november kommer hun til å ha en stor fordel mot sine konkurrenter helgen etter i samme bakke, påpeker Skårdal.

Vonn liker seg i Lake Louise. 25 ganger har hun stilt til start. Det har gitt 11 seirer, fem annenplasser og én tredjeplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.