Nå har bystyret i Bastrop i Texas bestemt at «finneren er vinneren». Gjett hva han vil bruke pengene på!

Tips oss 2400
(Dagbladet): Timothy Yost skulle bare vaske føttene sine i en park i Bastrop i Texas da han oppdaget en plastpose som var delvis gravd ned.

Da han sparket litt i posen innså han at den var full av penger i ulik valuta, melder nyhetsbyrået Reuters. Pengene er verdt nærmere en halv million norske kroner.

Kjempet for å få tilbake pengene

I tillegg til 70 hundredollar-sedler fant han også 40 dyrebare Kruggerand-gullmynter. Yost tok med seg posen til en bank for å veksle gullmyntene til dollar og bytte de våte hundredollar-sedlene til tørre sedler.

Men bankfunksjonæren varslet politiet da den hjemløse mannen kom inn med posen full av penger fordi han mistenkte at Yost hadde gjort noe kriminelt for å få tak i pengene.

Funnet, som ble gjort i januar, ble derfor raskt beslaglagt av politiet i Bastrop. Yost har siden da kjempet for å få tilbake pengene.

Finneren er vinneren

Nå viser det seg at finneren er vinneren. For nå har bystyret bestemt at han får beholde pengene etter at Bastrop-politiet med hjelp fra FBI har funnet ut at veska ikke er knyttet til en kriminell handling og fordi at de ikke klart å finne eieren.

- Det betyr alt for ham. Han har en hel framtid foran seg. Han har fått muligheten til å lage planer og ha en ordenlig framtid, sier advokat Aleta Peacock, som representerer Yost, til Fox 7 News.

Yost er nå i fengsel for små forseelser typisk for hjemløse, men gjennom et intervju med kanalen for en stund siden røper Yost hva han vil bruke de første dollarene på: En bil.

- Jeg har gått så lenge at det første jeg vil ha er et kjøretøy, sier Yost.
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen
John Arne Markussen

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør