Nå har bystyret i Bastrop i Texas bestemt at «finneren er vinneren». Gjett hva han vil bruke pengene på!

Tips oss 2400
(Dagbladet): Timothy Yost skulle bare vaske føttene sine i en park i Bastrop i Texas da han oppdaget en plastpose som var delvis gravd ned.

Da han sparket litt i posen innså han at den var full av penger i ulik valuta, melder nyhetsbyrået Reuters. Pengene er verdt nærmere en halv million norske kroner.

Kjempet for å få tilbake pengene

I tillegg til 70 hundredollar-sedler fant han også 40 dyrebare Kruggerand-gullmynter. Yost tok med seg posen til en bank for å veksle gullmyntene til dollar og bytte de våte hundredollar-sedlene til tørre sedler.

Men bankfunksjonæren varslet politiet da den hjemløse mannen kom inn med posen full av penger fordi han mistenkte at Yost hadde gjort noe kriminelt for å få tak i pengene.

Funnet, som ble gjort i januar, ble derfor raskt beslaglagt av politiet i Bastrop. Yost har siden da kjempet for å få tilbake pengene.

Finneren er vinneren

Nå viser det seg at finneren er vinneren. For nå har bystyret bestemt at han får beholde pengene etter at Bastrop-politiet med hjelp fra FBI har funnet ut at veska ikke er knyttet til en kriminell handling og fordi at de ikke klart å finne eieren.

- Det betyr alt for ham. Han har en hel framtid foran seg. Han har fått muligheten til å lage planer og ha en ordenlig framtid, sier advokat Aleta Peacock, som representerer Yost, til Fox 7 News.

Yost er nå i fengsel for små forseelser typisk for hjemløse, men gjennom et intervju med kanalen for en stund siden røper Yost hva han vil bruke de første dollarene på: En bil.

- Jeg har gått så lenge at det første jeg vil ha er et kjøretøy, sier Yost.

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen