Går du langs denne stranda, er du i Europas billigste ferieland

Slår Spania og Tyrkia, og du betaler med Leke-penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

ALBANIA (Dagbladet): - Skal det være en nytrukket hummer, spør kelner Yani Saferi på Restaurant Insifa, og viser stolt brettet med dagens ferske fisk og skalldyr.

Råvarene på spisestedet i Gjiri i Lalëzit, en halvtimes kjøretur fra hovedstaden Tirana, er så ferske at fisken nesten spreller. Vi slår til på hummeranbefalingen og angrer ikke.

Heller ikke når regningen kommer: Hvor ellers i verden kan du spise en svær hummer for snaut 200 kroner (3500 Leke)? Og nyte den med en flaske flott hvitvin til 35 kroner flaska?

All mat er økologisk, ganske enkelt fordi ingen har råd til kunstgjødsel. Derfor smaker grønnsakene helt annerledes enn vi er vant til i Norge.

Europas aller billigste Det tidligere kommunistlandet kan også skryte av å ha Europas aller billigste hoteller og restauranter, ifølge tall fra Eurostat, som er EUs svar på Statistisk sentralbyrå.

Prisene på restauranter og hoteller er hele 78 prosent lavere enn i Norge. Det samme gjelder prisnivået på alkohol og tobakk.

I butikkene er det fantasipriser, sett med norske øyne. Hva med en boks coca-cola for 2,50 kroner, eller en halvliter Heineken for en femmer? På restaurant koster halvliteren cirka 11,50.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.