Sjekk de vanvittige bildene av F16-flyet over Oslo

Fotoseanse av F16 over Oslo. - De fleste hadde et bredt glis da vi var ferdige. Se bildeserie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Luftforsvaret feirer 100 år med militær luftmakt i Norge i år. Og hva er vel da bedere enn å starte showet med en spektakulær tur over Oslo?

På onsdag kunne mange innbyggere observere en Hercules C130-maskin med et F16-fly «hakk i hæl» over hovedstaden.

- Vi i Hercules-flyet starta turen på Gardermoen. Derfra fløy vi forbi Kjeller hvor vi fikk følge fra F16-flyet. Så tok vi en runde over Oslo, nord mot Fagernes og tilbake igjen, sier informasjonsoffiser i Luftforsvaret Stian Roen til Dagbladet.

Hensikten med flyturen var en kombinert treningstur og fotoseanse. F16-maskina var nylakkert i jubileumsfarger for anledningen.

- Ingen flykapring! Underveis gjorde kampflyet flere akrobatiske triks, mens ivrige fotografer tok bilder fra lasteplanet på Hercules-flyet. På det laveste var de i knappe 1000 fots høyde, eller rundt 300 meter over bakken.

- Det var kult å være med på. De fleste hadde et bredt glis da vi var ferdige. Og så ble det gode bilder. De på lasteramen ble sikret med ekstra sele rundt livet som er sikret i en bolt. Dette gjøres alltid når lasterampa går ned. Transportflyet brukes til å droppe utstyr og soldater på denne måten hele tida, sier Roen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.