- Jeg hadde veldig, veldig dårlig selvbilde og selvtillit

Men nå er det lyse tider for skiløper Vibeke Skofterud (32).

HOPP TIL 20 I STIL: Hun stilte på Idrettsgallaen i blå, kort kjole. - Jeg synes jeg hadde den fineste kjolen av alle på den festen. I bilen dagen etter hørte jeg på P4 at Ailo Gaup var kåret til den best kledde. Vibeke Skofterud fikk terningkast 1! ler Vibeke. Foto: Anita Arntzen
HOPP TIL 20 I STIL: Hun stilte på Idrettsgallaen i blå, kort kjole. - Jeg synes jeg hadde den fineste kjolen av alle på den festen. I bilen dagen etter hørte jeg på P4 at Ailo Gaup var kåret til den best kledde. Vibeke Skofterud fikk terningkast 1! ler Vibeke. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag):En gang sto VM- og OL-vinneren fram med sin kjæreste og samboer. Ei jente. Det vakte stor oppmerksomhet.

Vibeke syntes det hadde vært verst å fortelle det til mamma og pappa.

- Sånn var det med spiseforstyrrelsen også. Selv om du vet de støtter deg, er du redd for hvordan de skal reagere. Jeg tenkte i utgangspunktet at man ikke skal finne seg en kjæreste av samme kjønn, sier Vibeke Skofterud.

Hadde spiseforstyrrelser Vi sitter i skarp vårsol hjemme på terrassen hennes i Mjøndalen. Vibeke gomler druer og jordbær. Ved siden av står grillen og bare venter på å bli midtpunkt når skiesset samler venner til gode middager.

Nå har 32-åringen omsider et normalt forhold til mat. Slik har det ikke alltid vært:

Et halvt år holdt hun seg unna Toppidrettssenteret fordi hun var for feit. I egne øyne.

- Jeg var en toppidrettsutøver. Men tenkte at «jeg ser ikke sånn ut. Derfor har jeg ikke rett til å trene her». Jeg hadde veldig, veldig dårlig selvbilde og selvtillit. Selv i perioder hvor jeg så normal ut, turte jeg ikke se meg i speilet, sier Vibeke, som først nå har skjønt hvor alvorlig langt nede hun var mentalt årene hun slet med spiseforstyrrelser, og tidvis isolerte seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.