Tollere i Sør-Korea har beslaglagt tusenvis «mirakelpiller» som er laget av hud fra døde babyer.

Tips oss 2400
(Dagbladet): Pillene med det makabre innholdet skal angivelig være «mirakelpiller» og kurere all form for sykdom. Det er tollere i Sør-Korea som har gjort det grusomme beslaget.

Pillene er sendt fra Kina, og innholdet skal være tørket og pulverisert hud fra babyer.

De oppsiktsvekkende funnene skal ha sjokkert de hardbarkede tollerne, som nå har bedt om en økning av inspeksjoner, melder Daily Mail.

Lages i Kina

Kapslene er høyt etterspurt i Kina, og blir sett på som «medisin» mot all form for sykdom og lidelse.

Kinesiske myndigheter skal være klar over problemet, og har prøvd å stoppe eksporteringen av pillene, men så langt har tusenvis av pakker med piller blitt smuglet over grensa til Sør-Korea.

Det er stor etterspørsel etter piller laget av hornet fra det utrydningstruede neshornet, men piller laget av hud fra babyer er det mest ekstreme som er produsert av, skriver Daily Mail.

Ifølge San Francisco Times skal det ha blitt tatt DNA-prøver av piller som ble beslaglagt i 2011, og innholdet skal være 99,7 prosent menneske. Prøvene viste også innhold av hår og negler. Til og med barnets kjønn kunne identifiseres.

17 000 piller

Tollvesenet i Sør-Korea sa mandag at de har trappet opp letingen etter mistenkelige pakker fra Kina, i håp om å stoppe den groteske smuglingen.

Ifølge tollere er det blitt gjort 35 forsøk på å smugle pillene over grensa siden august i fjor, og over 17 000 piller er beslaglagt.

Kapslene med menneskehud skal inneholde farlige bakterier og andre skadelige ingredienser.

Flere smuglere som er blitt pågrepet av politiet i Sør-Korea, sier de ikke visste om innholdet i pillene, eller hvordan de ble laget.

Ettbarnspolitikk

Kinesiske aviser hevder de har funnet ut at den nord-østlige regionen i Kina, og spesielt Jilin-regionen er områder hvor pillene produseres.

Det vites ikke hvordan babyene døde eller hvor de kommer fra, men rapporter forteller at Kina fortsatt har store hull i døds-statistikken over barn.

Siden landet har en ettbarnspolitikk for å stanse befolkningsveksten, kan foreldre med for mange barn la dem dø.

I Kina blir det også gjennomført rundt 13 millioner aborter i året for å holde befolkningen nede. Mødre velger ofte å kvitte seg med nyfødte barn, for å slippe bøter og fysisk avstraffelse fra myndighetene.


Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER INN HER
Lik Dagbladet på Facebook.
I denne artikkelen