- Seksuell tiltrekning ødelegger vennskap mellom menn og kvinner

Menn styres fortsatt av sine instikter, mener forskere.

VANSKELIG Å VÆRE VENNER?: - Det er alltid et minimumsnivå av tiltrekning mellom venner av motsatt kjønn, mener forsker bak ny studie.Foto: Colourbox
VANSKELIG Å VÆRE VENNER?: - Det er alltid et minimumsnivå av tiltrekning mellom venner av motsatt kjønn, mener forsker bak ny studie.Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forskere fra University of Wisconsin-Eau Claire har sett på 400 deltakeres vennskapsforhold med personer av det motsatte kjønn. Seksuell tiltrekning viste seg å være både vanlig og potensielt negativt for andre forhold.

- Fordi platoniske vennskapsforhold med personer av det motsatte kjønn er et såpass nytt konsept i menneskets evolusjonshistorie, er menn fortsatt styrt av sine parringsinstikter, mener førsteemanuenis i psykologi og hovedforfatter av studien, April Bleske-Rechek.

Deltakerne i studien, som er gjennomført i to deler, var i alderen mellom 18 og 52 år. Resultatene fra den første delen av studien viser at menn oftere en tiltrukket av sin venninne enn motsatt, uavhengig av egen eller vennens nåværende sivilstatus.

En ulempe Både menn og kvinner mener seksuell tiltrekning mellom venner som regel er en ulempe fremfor en fordel. Yngre og middelaldrende deltakere som oppga at de følte seg tiltrukket av sin venn følte seg også utilfreds i sitt nåværende forhold.

- Jeg vil våge å si, basert på alle våre data, at det i de fleste vennskapsforhold mellom menn og kvinner finnes et minimumsnivå av tiltrekning. Og er det en som er mer tiltrukket av den andre, er det sannsynligvis mannen, sier Bleske-Rechek til Postmedia News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.