I kveld gjør Arne Scheie og NRK noe de aldri har gjort før

10 000 ventes til kampen på Bislett.

SPENT: Arne Scheie skal for første gang kommentere et derby mellom Lyn og Vålerenga, og NRK skal for første gang sende en førsterundekamp i cupen direkte på TV. Scheie tror ikke Lyn kan stå for en cupbombe gjennom å slå ut Vålerenga. Foto:  Daniel Sannum Lauten/Dagbladet






Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
SPENT: Arne Scheie skal for første gang kommentere et derby mellom Lyn og Vålerenga, og NRK skal for første gang sende en førsterundekamp i cupen direkte på TV. Scheie tror ikke Lyn kan stå for en cupbombe gjennom å slå ut Vålerenga. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Førsterundekampene i cupen får sjelden noe annet enn lokal oppmerksomhet, bortsett fra et par minutters TV-tid på kveldstid dersom et tippeligalag er involvert.

I kveld skrives det derimot TV-historie når NRK sender et oppgjør mellom et 3. divisjonslag og et eliteserielag direkte, i sin helhet, på hovedkanalen (2. omgangen sendes på NRK 2, journ.anm).

Klassikeren Lyn - Vålerenga er fortsatt et byderby mellom to erkerivaler, divisjonsforskjellen til tross, og vertene håper på så mange som 10 000 tilskuere på Bislett i kveld.

Arne Scheie mener det i så fall kan ligge an til publikumsrekord i en førsterundekamp.

- Det blir spennende med så mye publikum, og det er jo et meget godt poeng om det skulle bli ny rekord. Det er derfor jeg sitter ved kjøkkenbordet med en kopp te nå, for å finne de gode journalistiske poengene til kampen jeg skal kommentere etterpå. Jeg har noen fotballbøker som jeg blar i, men det mye å gå gjennom, for det er 110 år siden det første norgesmesterskapet i fotball, sier Scheie til Dagbladet.

Seiersvante Lyn Han har kommentert fotball på NRK i en mannsalder, men har ifølge eget utsagn aldri kommentert en kamp mellom Lyn og Vålerenga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.