Her er sannheten om hvorfor Arve fikk sparken

Niva legger nå kortene på bordet og inrømmer hvorfor fiskeren mistet oppdraget sitt i Vatsfjorden.

MISTET JOBBEN: Da fisker Arve Hersdal uttrykte bekymring offentlig om hvilken påvirkning AF Decoms virksomhet i Vats har på miljøet, bla han uønsket i det pågående miljøovervåkingsprogrammet som Niva utfører for selskapet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
MISTET JOBBEN: Da fisker Arve Hersdal uttrykte bekymring offentlig om hvilken påvirkning AF Decoms virksomhet i Vats har på miljøet, bla han uønsket i det pågående miljøovervåkingsprogrammet som Niva utfører for selskapet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag kunne Dagbladet avsløre at Norsk institutt for vannforskning (Niva) snakket usant da de påsto at det var vitenskapelige årsaker til at de ikke ville fornye kontrakten til fisker Arve Hersdal som i tre år har skaffet til veie fisk og skalldyr til miljøovervåkingsprogrmmet Niva utfører på oppdrag fra AF Decom i Vatsfjorden.

Nå innrømmer Niva at fiskeren mistet oppdraget fordi forskningsinstituttet ville tekkes sin oppdragsgiver.

AF Decom ville ha Hersdal fjernet, etter at han offentlig hadde uttrykt bekymring for hvilke konsekvenser selskapets destruering av utrangerte oljeinstallasjoner i Vats kan få for fisket og miljøet.

- Ikke problematisk Niva hevder at integritet og uavhengighet er blant instituttets kjerneverdier. Under fanen «Etikk og samfunnsansvar» på sin hjemmeside, skriver Niva at de er «opptatt av å motvirke korrupsjon og håndtere gråsoner på en god måte».

- Vi gjorde en faglig vurdering av at å bytte ut fiskeren ikke ville være problematisk for fortsettelsen av miljøovervåkingsprogrammet, sier administrerende direktør Greta Bentzen i Niva til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.