Se Obamas store Norges-bløff

Trodde du den amerikanske presidenten virkelig skrøt av Norge fra eget hjerte?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Washington. Det hvite hus. Frihetens verden, der kriger startes og den amerikanske drømmen leves ut.

Drømmen for en hver statsmann i den vestlige verden (den delen som ikke ligger i USA) er vel kanskje en audiens hos verdens mektigste mann, mannen som råder over de amerikanske statene.

Så var nok også drømmen for Jens Stoltenberg. Dokumenter og notater avslørte at dette var noe vår statsminister hadde drømt om i mange år, uten å få invitasjonen alle kollegaene fikk fra George W. Bush.

I oktober fikk Stoltenberg endelig besøke Barack Obama i Det hvite hus. Der fikk han møte retorikeren som har tatt pusten fra de fleste med sine vakre ord og vendinger.

Skryten Og til alt overmål skrøt presidenten voldsomt av Norge. Despoten Muammar Kadhafi var nettopp drept i Libya, og i Washington satt to fornøyde ledere og øste ut lovord om «det humanitære prosjektet» i Libya. Seansen trakk ut på grunn av Kadhafis blodige endelikt.

Den norske statsministeren fikk flere ekstraminutter i paradis enn hva selv lederen for en stormakt som Georgia kunne ha ventet seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.