Pyroman satte fyr på «Broen»-Sofias hotell

- Det var som om vi trakk ondskapen over i våre egne liv.

DRAMADAMA: - Det er jo deilig å være attraktiv, sier Sofia Helin, som spiller en av hovedrollene i «Broen». Foto Christine Olsson / SCANPIX
DRAMADAMA: - Det er jo deilig å være attraktiv, sier Sofia Helin, som spiller en av hovedrollene i «Broen». Foto Christine Olsson / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespilleren Sofia Helin er i ferd med å bli en av Sveriges store stjerner. Med rollen som kriminalbetjent Saga Norén i den populære dansk-svenske tv-serien «Broen» er hun blitt et kjent ansikt i alle de skandinaviske landene.

I krimserien får Norén og en kollega i oppgave å utrede et brutalt dobbeltmord.

Innbrudd og brann I et intervju med den danske avisa B.T. forteller skuespilleren at den uhyggelige stemningen fra «Broen» kom tett innpå henne under innspillingen.

- Det var uhyggelig. Det var som om vi trakk ondskapen over i våre egne liv, sier hun.

- Først hadde jeg innbrudd i leiligheten min. I samme periode skjøt den uhyggelige galningen løs på folk i Malmø. Og så var det en pyroman som satte fyr på hotellet i Trollhätten der vi skulle overnatte, så vi måtte flykte ut av røykfylte korridorer. Det var virkelig merkelig.

Til Aftonbladet har hun tidligere beskrevet brannepisoden som et mordforsøk.

- Det var utrolig dramatisk og ubehagelig. Vi ble utsatt for et lovbrudd, et mordforsøk. Det var en dåre, en pyroman. De fikk tak i ham dagen etter, noe som var bra. Da trengte vi ikke å gå rundt i uvisshet. Vi avbrøt innspillingen og dro hjem, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.