Her er Marilyn Monroe helt korka

Molly B. Right lager kunst av bruskorker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste kaster bruskorkene i søpla så snart flaskas innhold er konsumert. Det gjør ikke den amerikanske kunstneren Molly B. Right (48).

For der mannen i gata ser avfall, ser Right kunst.

Samleobjekter Ved hjelp av hundrevis av bruskorker lager hun bilder av både mennesker og dyr.

Personligheter som Marilyn Monroe, Michelle Obama, Sammy Davis Jr. og Aung San Suu Kyi har alle fått æren av å bli avbildet med korker. De fleste av kunstverkene veier rundt 30 kilo.

Rights prosess begynner med et portrett som er malt på et metallark. Deretter fester hun korkene til bildet, slik at de ligger delvis oppå hverandre. Korkene stammer ifølge kunstnerens hjemmeside fra 30- og 70-tallet, og er betraktet som samleobjekter.

Fant Jesus-ansikt på metallark Right gikk fra å lage malerier til å skape korkekunst i 2002, som følge av at hun undret seg over hva hun skulle gjøre med et stort, rustflekket metallark.

Flekkene minnet om Turin Shroud (et berømt stykke lintøy med avtrykk av en mannskropp med skader som kan minne om Jesus' etter korsfestelsen, red.anm.). 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.