- Denne VG-forsida er verre enn en setning i en bokanmeldelse

Klassekampens ansvarlige redaktør Bjørgulv Braanen om Breivik-sammenlikningen.

SLÅR TILBAKE: Bjørgulv Braanen, ansvarlig redaktør i Klassekampen, mener denne VG-forsida kan oppleves som verre enn en setning i bokanmeldelsen som stod på trykk i Klassekampen. Men han understreker at avisa har lagt seg flate og beklaget formuleringen. Foto: Scanpix/Faksimile VG 18. oktober 2011
SLÅR TILBAKE: Bjørgulv Braanen, ansvarlig redaktør i Klassekampen, mener denne VG-forsida kan oppleves som verre enn en setning i bokanmeldelsen som stod på trykk i Klassekampen. Men han understreker at avisa har lagt seg flate og beklaget formuleringen. Foto: Scanpix/Faksimile VG 18. oktober 2011 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Komiker Harald Eia (45) raser over å ha blitt sammenliknet med massemorder Anders Behring Breivik i en bokanmeldelse skrevet av Susanne Christensen som stod på trykk i Klassekampen 1. oktober.

«Listen over sinte menn blir stadig lengre. De vandrer rundt i romaner av Michel Houllebecq, Lars Ramslie, Lars Ove Seljestad og Abo Rasul, eller de heter Harald Eia eller Anders Behring Breivik og bruker ulike metoder for å bringe sitt budskap fram i offentligheten,» skrev hun.

- Av og til bør man kanskje tenke seg litt om. Hva tror hun barna mine tenker om at pappa blir sammenliknet med en av norgeshistoriens verste massemordere? Det er helt forferdelig bare å bli nevnt i samme setning som ham, sier Eia til VG tirsdag.

- Har ingen innvending mot Eia Tirsdag morgen sier ansvarlig redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, sin mening om Eias utspill, på Facebook.

«Vi har lagt oss flate og beklager, men hvis jeg var Eia ville jeg kanskje tenkt at denne VG-forsida med bilde av pappa og Anders Behring Breivik er verre enn en setning i en bokanmeldelse. Men sånn er kanskje livet,» skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.