Hilde Heltberg (51) er død

- Kreften har tatt en av de beste nå.

TAPTE KAMPEN MOT KREFTEN: Artist Hilde Heltberg døde i natt. Dette bildet ble tatt i forbindelse med utgivelsen av hennes siste plate i 2009. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
TAPTE KAMPEN MOT KREFTEN: Artist Hilde Heltberg døde i natt. Dette bildet ble tatt i forbindelse med utgivelsen av hennes siste plate i 2009. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Artist Hilde Heltberg (51) er død, melder NRK.

Den høyt respekterte artisten og låtskriveren ble lagt inn på Rikshospitalet i påsken, hvor hun ble operert for kreft, ifølge NRK.

I natt tapte hun kampen mot sykdommen.

Hedret Heltberg ga ut sin debutplate i 1982, og har skrevet flere sanger. I alt ga hun ut 12 album i løpet av karrieren.

Tre ganger på 80-tallet deltok hun i Melodi Grand Prix, og var medlem av flere country-, rock- og pop-band.

I seinere år spilte hun blant annet i trioen Queen Bees og turnerte med blant andre Henning Kvitnes og Jonas Fjeld.

- Hilde var en god kollega og god venn i mange år. Vi har jobbet sammen siden første gang i 1982. Dette er bare trist, sier Jonas Fjeld til Dagbladet.  - En av de beste Han så Heltberg sist på tirsdag, da han var og besøkte henne på sykehuset.

- Jeg fikk tatt et ordentlig farvel med henne. Jeg fikk sett henne og holdt rundt henne. Det gjorde godt, sier Fjeld.

I 2002 ble Heltberg hedret med Edvard-prisen i klassen populærmusikk - mindre verk, for låta «Med tiden», innspilt av Anita Skorgan på hennes album «Gull». Heltbergs siste singel var «Elske fritt», som kom i 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.