Åse Kleveland operert for kreft

Nå synger hun for å bli frisk.

KLEVELAND I KAMP: Før jul fikk Åse Kleveland (62) brystkreft. FOTO: AGNETE BRUN
KLEVELAND I KAMP: Før jul fikk Åse Kleveland (62) brystkreft. FOTO: AGNETE BRUN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dagens utgave av Magasinet forteller Åse Kleveland (62) om den lille skyggen som legen oppdaget i fjor høst.

Biopsien avslørte en svulst i det ene brystet. Kreftkulen var omtrent en centimeter i diameter, ondartet og ble operert bort etter nyttår.

Viss spredning - Jeg fikk beholde brystet, men det var en viss spredning, så de tok lymfekjertlene også. Dermed ble jeg sterkt anbefalt å ta en cellegiftkur i tillegg til den strålingen som alltid gjennomføres ved brystbevarende operasjon, forteller Kleveland i portrettintervjuet.

Beskjeden om cellegiftkur var som å få et slag i ansiktet.

- Jeg hadde håpet at stråling skulle være tilstrekkelig, siden svulsten var på størrelse med en klinkekule og prognosene gode. Legen min på Kreftsenteret knuste motforestillingene mine med statistikk som fortalte at cellegiften kunne redusere den statistiske sjansen for et tilbakefall til et ensifret prosenttall, sier Kleveland videre.

- Hvis man, som jeg, ikke tror på et liv etter dette, gjelder det å sørge for at det livet man har blir så langt og godt som mulig, og for meg betød det å ta imot alt jeg kunne få. For hva er vel ett strevsomt år og mindre hår, sammenliknet med livet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.