Falsk Tom Egeland-profil linket til amatørporno på Twitter

- Det er både ubehagelig og pinlig.

TWITTERBLØFF: En person har opprettet en falsk i profil i Tom Egelands navn på Twitter. Vedkommende har kopiert forfatterens profilbilde og personalia, for deretter å skrive useriøse meldinger i hans navn. Foto: Agnete Brun / Dagbladet.
TWITTERBLØFF: En person har opprettet en falsk i profil i Tom Egelands navn på Twitter. Vedkommende har kopiert forfatterens profilbilde og personalia, for deretter å skrive useriøse meldinger i hans navn. Foto: Agnete Brun / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til i dag opprettet en person en falsk profil i navnet til forfatteren Tom Egeland på mikrobloggnettstedet Twitter.

Framsto beruset I løpet av to timer skrev personen så 36 såkalte tweets, der forfatteren framsto beruset. Selv ble forfatteren gjort oppmerksom på bløffen i dag tidlig.

 - Det var en kollega av meg i forfatterforeningen som sendte meg en sms på morgenkvisten og lurte på om noen hadde laget en falsk profil eller om jeg var blitt gal, sier Egeland til Dagbladet.

Vedkommende som har opprettet den falske profilen har erstattet bokstaven «l» i forfatterens etternavn med en stor «i». På Twitter ser de to tegnene identiske ut.

- Ubehagelig Personen har også kopiert Egeland bilde og profildata.  

- Jeg skjønner ikke helt vitsen. Det er ubehagelig. I hvert fall fordi vedkommende kommuniserer med folk som åpenbart tror det er meg, og det på en måte som jeg aldri ville gjort, sier han.

På den falske profilen framstår forfatteren tydelig beruset. «Nei, skal jeg legge meg tro? Erfaringsmessig så blir ikke tvitringer i rødvinsrus de beste!» heter det i en av tweetsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.