Dronningene fant tonen på Rockheim

Dronning Sonja og popdronningen Wenche Myhre.

FANT TONEN: Kong Harald, Dronning Sonja og Storhertug Henri er på trondheimsbesøk i anledning statsbesøket fra Luxumbourg. Kongeparet og Hertugen besøkte onsdag blant annet Rockheim museum. Dronningen, Dronningen og Kongen. Kongeparet og Wenche Myhre under omvisning i den nye Wenche Myhre-utstillingen. Det ble også tid til en minikonsert med Wenche Myrhe og Jan Eggum under besøket.
Foto: Ned Alley / Scanpix
FANT TONEN: Kong Harald, Dronning Sonja og Storhertug Henri er på trondheimsbesøk i anledning statsbesøket fra Luxumbourg. Kongeparet og Hertugen besøkte onsdag blant annet Rockheim museum. Dronningen, Dronningen og Kongen. Kongeparet og Wenche Myhre under omvisning i den nye Wenche Myhre-utstillingen. Det ble også tid til en minikonsert med Wenche Myrhe og Jan Eggum under besøket. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storhertug Henri av Luxembourg, fulgt av det norske kongeparet, avsluttet sitt tre dager lange statsbesøk i Norge med et besøk på Rockheim i Trondheim. Storhertuginne Maria Teresa måtte avbryte besøket onsdag morgen, fordi hennes eldste bror var blitt alvorlig syk.

Besøket på nasjonalmuseet for rock og pop falt sammen med åpningen av utstillingen «Wenches verden», om Wenche Myhres lange karriere som artist og popstjerne, både i Norge og flere andre land.

Wenche Myhre har selv vært aktivt med i arbeidet med utstillingen, som i tillegg til musikken viser scenekostymer, foto, presseklipp, videoer, med masse mer.

- Spennende utvalg - Utvalget er spennende. Og det er kjempestas å få være den første artisten som får en slik utstilling på Rockheim, sier Wenche Myhre mens vi venter på det kongelige følge.

Wenche Myhre har opptrådt sammen med Sonja før, på Momarkedet i 1978, mens Sonja var kronprinsesse.

- Vi sang «Vi har ei tulle med øyne blå». Men jeg tror ikke jeg skal be dronningen synge nå, sier hun.

Derimot ble det duett med Jan Eggum under åpningen av utstillingen senere på kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.