Söta brors deilige revansj

Aserbajdsjan vant Eurovision, men Sverige er kveldens store vinner.

SEIER TIL BAKU: Aserbajdsjans Ell og Nikki sikret Eurovision-sirkuset til hovedstaden Baku etter at de vant med låta «Running Scared». 
Foto: Håkon Eikesdal
SEIER TIL BAKU: Aserbajdsjans Ell og Nikki sikret Eurovision-sirkuset til hovedstaden Baku etter at de vant med låta «Running Scared». Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (Dagbladet): Eurovision-finalen endte opp som Sveriges store kveld, og Eric Saade jublet over at svenskene igjen er med og kjemper blant de beste musikknasjonene i Europa.

Det gjør også tre millioner svensker, som så på i kveld.

- Det er herlig å være med og kjempe i toppen igjen, sier Anders Nunstedt, Eurovision-kommentator i avisa Expressen, til Dagbladet.

Nå er flere års mørk slagerhistorie over for musikklandet Sverige.

Takket bestefar Likevel ble det forhåndsfavoritten Aserbajdsjan, og duoen El/Nikki, som trakk det lengste strået med låta «Running Scared». Dermed blir det etter all sannsynlighet hovedstaden Baku som er vertsbyen for Eurovision-finalen neste år.

Nigar Jamal (31), kjent som Nikki, og Eldar Gasimov (22), kastet seg om halsen på hverandre og tårene trillet da det ble kjent at oljenasjonen Aserbajdsjan skal arrangere Eurovision for første gang i 2012.

- Oh, my gosh, vi er så lykkelige. Tusen takk til bestefar, som ser på meg nå, sa Ell umiddelbart etter at duoen hadde sunget «Running Scared» for andre gang.

«Svensk» seier Samtidig må nesten seieren deres regnes som en halvseier for Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.