- Hvis noen skal sparkes, er det det norske folk

Per Sundnes nekter å ta på seg skylda for Eurovision-floppen.

STOLT AV STELLA: Kommentatorene krever Per Sundnes' hode på et fat etter Eurovision-fiaskoen. Selv er han stolt av Stella, og sier det er det norske folk som stemte henne til Düsseldorf, ikke han eller MGP-teamet. 
Foto: Håkon Eikesdal
STOLT AV STELLA: Kommentatorene krever Per Sundnes' hode på et fat etter Eurovision-fiaskoen. Selv er han stolt av Stella, og sier det er det norske folk som stemte henne til Düsseldorf, ikke han eller MGP-teamet. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (Dagbladet): Kommentatorene har allerede begynt jakte skalper i kjølvannet av Norges Eurovision-fiasko. I går kom sjokkbeskjeden de færreste hadde ventet på: Norge og Stella Mwangi får ikke delta i finalen på lørdag.

Selv om flere har ymtet frampå at Per Sundnes bør ta på seg ansvaret for årets Eurovision-fiasko, nekter han selv å ta på seg skylda for at Norge må se finalen fra sidelinja.

- Hvis noen skal sparkes, så er det det norske folk, sier han til Dagbladet.

- Kan ikke styre Europa Aftenpostens kommentator Robert Hoftun Gjestad er en av dem som mener at hoder må rulle. Han skriver at «Per Sundnes og hans team» ikke makter å finne låtskrivere som begeistrer.

«For NRK bør det opplagt være tid for opprenskning i MGP/ESC-maskineriet. Etter en miserabel plassering i bunnen for Didrik Solli-Tangen på hjemmebane i fjor, og den totale missen for «Haba haba» i år, sier det seg selv at nye folk må inn å jobbe med denne konkurransen,» skriver Hoftun Gjestad.

Men Sundnes mener forklaringen blir for enkel.

- At ikke Europa vil ha «Haba haba» kan ikke vi styre, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.