Kanskje folk var litt lei «Waka Waka»

Svenskene om hvorfor Stella Mwangi røyk ut av Eurovision.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (Dagbladet): Det er sorg i den norske delegasjonen. Folk her nede har ikke riktig forstått at Stella Mwangi røyk ut og at Norge ikke er med i finalen.

- Var det skråsikkerheten som tok oss, spør Dagbladets MGP-kommentator Anders Grønneberg.

Tok det for gitt Per Sundnes har beroliget alle med at dette går veien. «Vi er i finalen», har vært mantraet.

Oddensen har vært god, og så nær sagt alle lands delegater Dagbladet har vært i kontakt med har uttrykt fascinasjon over Stellas «Haba haba».

- Vi tok det for gitt at vi var garantert en plass i finalen. Og vi burde ha vært der, for Stella og hennes fyrverkeri av en låt utmerker seg, sier Anders Grønneberg.

Farlig skråsikkerhet Han biter i seg skråsikkerheten selv. Faktisk kom frykten snikende for alvor da Stella i partier bommet på tonene og sang surt.

- Jeg håpet at Europa skulle være såpass tonedøve at de ikke la merke til det, men det var vel ikke til å unngå. Men om det var tunga på vektskålen, skal være usagt, sier Grønneberg. Sju av de landene som kvalifiserte seg kommer fra det østlige europa. Ifølge Grønneberg er det flere av disse som ikke har noe i en finale å gjøre i det hele tatt. Dette lukter ikke bra, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.