Undersøker lydproblemer og stemmekaos i natt

- Men Norge ville ikke fått finaleplass uansett.

HADDE PROBLEMER: Flere eksperter mente Stella Mwangi slet litt med opptredenen sin. Men i Spania var lyden borte, og de fikk ikke høre «Haba haba» uansett. Foto: Håkon Eikesdal
HADDE PROBLEMER: Flere eksperter mente Stella Mwangi slet litt med opptredenen sin. Men i Spania var lyden borte, og de fikk ikke høre «Haba haba» uansett. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (Dagbladet): Norge kan ha mistet stemmer på grunn av tekniske problemer under tirsdagens Eurovision.

Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at det skal ha vært store lydproblemer på spansk tv da Stella Mwangi framførte «Haba haba» i semifinalen tirsdag kveld.

Det bekrefter også EBU-sjef Jon Ola Sand.

— Det stemmer at Spania ble rammet av tekniske problemer underveis i sendingen som gjorde at lyden falt ut, blant annet når Norge fremførte sitt bidrag. Vi vet ikke om det var hele Spania eller bare deler, det er for tidlig å si, forteller EBU-sjef Jon Ola Sand til NRK.

- Undersøker problemene - Jeg har hørt det samme, sier han da Dagbladet spør om det er riktig at deler av Spania ikke kunne høre Stella Mwangis bidrag.

I natt snur produsentene av Eurovision på hver en stein for å finne ut hva som gikk galt da Stella sang i Spania.

- Vi undersøker dette nå, sier Bakker til Dagbladet i natt.

Han tror likevel ikke at resultatene av undersøkelsene blir klare før i morgen tidlig, og sier de vil bli presentert på en pressekonferanse i morgen, onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.