Stella går videre til Eurosong-finalen i kveld

Alt annet vil være utenkelig.

DETTE GÅR VEIEN: Stella Mwangi på sin første generalprøve mandag ettermiddag på Esprit arena. Uten å være ukritisk patriot: dette fungerer veldig bra og Dagbladets kommentator kan ikke skjønne annet enn at dette er mer enn godt nok for en finalebillett. Foto: Håkon Eikesdal
DETTE GÅR VEIEN: Stella Mwangi på sin første generalprøve mandag ettermiddag på Esprit arena. Uten å være ukritisk patriot: dette fungerer veldig bra og Dagbladets kommentator kan ikke skjønne annet enn at dette er mer enn godt nok for en finalebillett. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (Dagbladet): Den første semien, i det som munner ut i den 56. europeiske slagerfestivalfinalen lørdag, går av stabelen i kveld. Det er ingen grunn til bekymring: Vi er videre. Stella Mwangi skiller seg positivt ut og er blant de aller beste.

VI HAR SETT den første generalprøven på kveldens sending, og vi er styrket i troen på at dette går bra. Veldig bra. Da Stella entret scenen, jublet salen. Det var klapping og tilløp til rumperisting på stolsetene. Og «Haba haba» kan alle synge - og det gjorde de.

I PRESSEROMMET var entusiasmen like stor. Ingen annen av de 19 semifinalistene fikk en mottakelse som kunne minne om Stellas. Det gir en pekepinn på at vi har noe som Europa vil verdsette. I tillegg er Alexander Rybak henne våpendrager, som åpner flere dører og gir et løft - så fremt han ikke overskygger Stella. For det er hun som er stjerna nå, ikke den langt mer rampelysvante Rybak. Husk det.

DESSUTEN. Stella sang klokkeklart. De sure tonene er borte, takket være trening og at sangen går en halvtone høyere enn før.

FØRSTE NASJON UT er Polen med en maskinell låt fra helvete. Magdalena Tul og hennes dansere er lekre, og med hvitglitrende skjørtekant så høyt oppe på lårene skaper de bilder på netthinna som en vanskelig å bli kvitt. Men sexy snafsne damer må levere mer enn bar hud og gulvrulling for å imponere. Dette minner i beste fall om fattigmannsporno.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.