- Føltes som at Ari ville true meg til taushet

Ari Behn likte dårlig at høyrepolitiker Erik Lundesgaard kritiserte ham og Märtha i en kronikk i avisa.

KRITISERTE BEHN I KRONIKK: Etterpå ble Erik Lundersgaard oppringt av Ari Behn. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
KRITISERTE BEHN I KRONIKK: Etterpå ble Erik Lundersgaard oppringt av Ari Behn. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ari Behn er kjent for å ta sine dueller offentlig. Men han har også for vane å ringe opp personer som gjennom leserbrev, kronikker eller blogger er kritiske til ham og familien hans.

Seinest den 25. februar tok Ari Behn opp telefonen og ringte statsviter og blogger Erik Lundesgaard (30). Hensikten var å konfrontere Lundesgaard med kritikken han rettet mot Behn og kona Märtha Louise i en kronikk som sto på trykk i VG samme dag.

- Ari Behn ville skjelle meg ut fordi jeg hadde kritisert ham og Märtha. Jeg oppfattet samtalen som et forsøk på å manipulere meg, og det føltes som at han ville true meg til taushet, forteller Erik Lundesgaard til Dagbladet.

- Mindre intellingent Lundesgaard forteller at telefonsamtalen varte i rundt seks minutter, før han la på.

- Er Ari Behn uenig i det jeg skriver, får han sende inn et debattinnlegg til avisa i stedet for å fremstå som patetisk over telefonen. Han sa at han var utrolig skuffet over at jeg hadde skrevet denne kronikken, og brukte som argument at han hadde «tatt meg inn i varmen» etter at vi hadde møttes ved to anledninger, én gang i 2001 og én gang i 2006. Han hadde virkelig ikke noe annet å komme med enn føleri og hans argumentasjon framsto rett og slett som mindre intelligent, sier Lundesgaard, som er sønnen til UDI-direktør Ida Børresen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.