Oslo kan få «Wenche Foss' gate»

- Svært aktuelt, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

KAN FÅ GATE: Wenche Foss kan få en gate oppkalt etter seg dersom familien ønsker det. Byrådslederen beskriver det hele som «svært aktuelt». Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
KAN FÅ GATE: Wenche Foss kan få en gate oppkalt etter seg dersom familien ønsker det. Byrådslederen beskriver det hele som «svært aktuelt». Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er under et døgn siden Norges eneste diva og en av våre aller mest folkekjære skuespillere gjennom tidene, Wenche Foss, sovnet stille inn med familien rundt seg.

Men allerede nå åpner byrådsleder Stian Berger Røsland (H) for å hedre skuespillerikonet med en egen gate, plass eller liknende i Oslo sentrum.

- Etter reglene kan ikke gater eller plasser oppkalles etter personer som er i live. Derfor er ikke dette noe vi har planlagt ennå. Men det er klart at det er få skuespillere eller kunstnere i nyere historie, som har hatt større betydning enn Wenche Foss. Derfor tror jeg at dette kan være svært aktuelt å se for seg, sier Berger Røsland til Dagbladet.

- Hvis familien ønsker - Å få en gate eller plass som minne om Wenche tror jeg er noe mange osloborgere vil synes er riktig. Jeg tror nok vi kommer til å få en gate eller plass som bærer hennes navn hvis det er noe familien ønsker, sier han.

En rekke osloinnbyggerne viste i går sin kjærlighet til Foss ved å legge ned blomster ved statuen av skuespilleren utenfor Nationaltheatret.

I går ble det også kjent at staten tar regninga for Foss' begravelse. I dag melder NTB at Wenche Foss skal begraves fra Oslo Domkirke og som hun selv ønsket vil tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett forrette i seremonien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.