Wenche Foss er død

Ble 93 år gammel.

DØDE I DAG: Wenche Foss døde i dag, 93 år gammel. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DØDE I DAG: Wenche Foss døde i dag, 93 år gammel. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller Wenche Foss sovnet stille inn like etter klokken 12 mandag etter en tids sykeleie, melder NTB. Foss ble 93 år gammel.

• Send din siste hilsen til Wenche Foss her.

Varslet egen bortgang Det tunge budskapet til tross, både familie og venner var forberedt på at det nærmet seg slutten for divadronningen. I begynnelsen av desember 2010 fortalte Wenche Foss at hun var alvorlig syk og ikke hadde lenge igjen å leve.

Sønnen Fabian Stang har fortalt Dagbladet at moren hadde et svært svekket immunforsvar og produserte for lite blod.

Det var de hvite blodlegemene som ikke fungerte som de skulle, og som var grunnen til at Foss fikk regelmessige blodoverføringer.

- Jeg kan dø om fjorten dager. Jeg lever nok ikke på nyttårsaften. Det var så vidt jeg klarte å komme hit i dag, sa Wenche Foss til Dagbladet under utdelingen av sin egen ærespris.

Fikk ikke oppleve 17. mai Bittelille julaften fikk hun det hun omtalte som en enestående julegave.Hun hadde akkurat fått vite av legen at hun hadde gode utsikter til å få møte våren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.