Sultet og trente som en toppidrettsutøver

I natt er sjansen stor for at marerittet betaler seg for Oscar-favoritten Natalie Portman (29).

STORFAVORITT: Natalie Portman er nominert til beste kvinnelige skuespiller for rollen som ballettdanserinnen Nina i «Black Swan». Hun konkurrerer mot blant andre Michelle Williams. Foto: SCANPIX
STORFAVORITT: Natalie Portman er nominert til beste kvinnelige skuespiller for rollen som ballettdanserinnen Nina i «Black Swan». Hun konkurrerer mot blant andre Michelle Williams. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natalie Portman er en av Hollywoods heteste skuespillerinner, og en av storfavoritten til å stikke av med den gjeve prisen «beste skuespillerinne» under den 83. Oscar-utdelingen i natt.

Den psykologiske thrilleren «Black Swan» er nominert til hele fem Oscarpriser, blant annet for beste film og regi.

Ekstrem rolle Portman har blitt skamrost for rolletolkningen av Nina, en ambisiøs ballettdanserinne som mister grepet etter at hun får den store gjennombruddsrollen i «Svanesjøen».

Portman har allerede fått en rekke utmerkelser for rollen, deriblant en Golden Globe, og har i flere intervjuer karakterisert rollen som den mest ekstreme hun har spilt.

- Dette er den mest fysisk krevende rollen jeg noensinne har gjort. Jeg startet treninga for «Black Swan» da jeg var 28, femten år etter at jeg hadde danset ballett sist. I en alder av 28 er du på høyden i en ballettkarriere, så det er ikke akkurat alderen å starte på, sier Portman til Filmmagasinet.

Hun startet opp med en intens ballettrening (fem til åtte timer daglig) i et år før filmopptakene startet, og fortsatte treninga gjennom hele innspillingen. I tillegg fulgte hun en ekstremt streng diett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.