Her er Norges motstandere i MGP-semifinalen

- Dette tror jeg er bra.

BRA TREKNING: Per Sundnes tror Norge har gjort en god semifinaletrekning. Her med medprogramleder Anne Rimmen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
BRA TREKNING: Per Sundnes tror Norge har gjort en god semifinaletrekning. Her med medprogramleder Anne Rimmen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble trekningen av rekkefølgen i de to Melodi Grand Prix-semifinalene foretatt i Düsseldorf.

Finalen arrangeres i samme by 14. mai i år.

Norges bidrag skal framføres i den første semifinalen, som avholdes 10. mai. Norge er nummer fem i rekken av låter, og synger i første halvdel av semifinalen.

Ti land fra hver semifinale kvalifiserer seg til finalen.

MGP-general Per Sundnes mener trekningen er positiv.

- Slipper å grue seg - Dette tror jeg er bra. For artisten er det veldig godt å bli ferdig med å konkurrere så tidlig som mulig. Gjør vedkommende det dårlig er det bare å reise hjem, hvis ikke er det god tid til forberedelser.

- Med denne trekningen slipper vedkommende å grue seg så lenge til å framføre låta første gang, sier Sundnes.

Norge konkurrerer mot blant andre Albania, Armenia, Georgia, Serbia og Russland. Men Sundnes sier det ikke er noen gunn til å frykte kameratstemming fra de Øst-Europeiske landene.

- Norge verst - Siden jeg begynte å jobbe med dette er det bare Didrik Solli-Tangen som ikke har fått mange stemmer fra Øst-Europa. Og hvis vi treffer spikeren på hodet, som med Alexander Rybak, så oppheves landegrensene uansett, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.