De verste sminketabbene

Makeupartistene avslører hvilke brølere vi gjør når vi legger makeup.

SMINKEFEIL: Her er tipsene som hjelper deg med å unngå å se ut som en klovn når du sminker deg. Foto: Stella
SMINKEFEIL: Her er tipsene som hjelper deg med å unngå å se ut som en klovn når du sminker deg. Foto: Stella Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang stått på badet, sett deg inn i speilet og oppdaget at du ser helt rar ut etter at du har sminket deg? Fortvil ikke, det er mange som har hatt samme opplevelsen!

Det å legge perfekt sminke kan nemlig være veldig vanskelig, og det er mange jenter som begår klassiske bommerter som gjør at resultatet ikke blir like fint som man kunne ønske.

Vi har derfor snakket med tre internasjonale makeupartister og bedt dem fortelle oss hva «alle» jenter gjør feil når de sminker seg, og hvordan vi kan unngå disse feilene.

Feil farge på produktene - Den klassiske feilen mange gjør når det gjelder sminke, er at de velger feil produkter, som for eksempel en foundation med helt feil tone. Det er veldig viktig å velge en foundation med en farge som passer akkurat deg, sier makeupartist hos The Body Shop, Karim Sattar.

Han understreker også at det å bruke en lipliner som er mørkere enn leppestiften er veldig 1980-tallet, og at dette nå ikke er noe man bruker.

I tillegg syner han at man bør unngå å bruke en eyeliner under øyet siden dette bare vil få deg til å se trøtt å lei deg ut. Legger du eyeliner under øyet, må du i hvert fall huske på å også legge eyeliner over øyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.