- Jeg føler meg som en helt, men jeg er bare en gal mann

Derfor hoppet Jimmy Jump mot VM-trofeet.

KASTET LUA MOT TROFEET: Jaume Marquet Cot - bedre kjent som Jimmy Jump - tok seg inn på banen før avspark i VM-finalen mellom Nederland og Spania og forsøkte å kle opp VM-pokalen med det katalanske hodeplagget barretina. Foto: SCANPIX
KASTET LUA MOT TROFEET: Jaume Marquet Cot - bedre kjent som Jimmy Jump - tok seg inn på banen før avspark i VM-finalen mellom Nederland og Spania og forsøkte å kle opp VM-pokalen med det katalanske hodeplagget barretina. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg ville ikke stjele trofeet, det er ikke mitt og tilhører hele verden, sier Jaume Marquet Cot, eller Jimmy Jump som han kaller seg, til Dagbladet på telefon fra Johannesburg.

- Jeg ville bare si hei til alle spillerne og landet mitt. Jeg ville vise at alle har rett til frihet. Hadde jeg nådd fram til trofeet hadde jeg respektert det og kysset det.

Marquet Cot stormet banen like før avspark under VM-finalen i fotball søndag kveld.

Han sier selv at alt han ville var å sette en rød lue på trofeets «hode», noe som symboliserer frihet for den katalanske mannen.

Husker ikke smerten Jimmy Jump kom aldri fram til trofeet, sikkerhetsvaktene fikk stoppet ham før han fikk lagt hånd på det.

Han kastet derfor lua på trofeet før han ble lagt kort og brutalt i bakken og båret ut av banen.

Selv husker ikke Jimmy Jump mye av episoden, han vet at han ble behandlet røft, men kjente ikke smerte der og da.

- Nå kjenner jeg at de skadet hånda mi. Det er smertefullt, men jeg tilgir han som gjorde det, sier Marquet Cot.

Vekket lidenskapen Marquet Cot kom til Sør-Afrika klokka ti om morgenen på kampdagen, og hadde planlagt å hoppe ut foran kameraene mens de to finalelagene sang nasjonalsangene sine før kampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.