Derfor blir TV-kjendiser hetset, truet og angrepet på gata

Spesielt realitydeltakere utsettes for offentlig fordømmelse. De som står bak er ofte psykisk syke.

HETSET, TRUET OG ANGREPET: «Hotell Cæsar»-skuespiller Marianne Westby (35)(fra venstre) har blitt drapstruet, «Paradise Hotel»-deltaker Cathrine Tinnestad (24) ble angrepet på gata og Victoria Norrman (20), kjent fra samme program, ble angrepet på gata. Foto: TV 3 / TV 2
HETSET, TRUET OG ANGREPET: «Hotell Cæsar»-skuespiller Marianne Westby (35)(fra venstre) har blitt drapstruet, «Paradise Hotel»-deltaker Cathrine Tinnestad (24) ble angrepet på gata og Victoria Norrman (20), kjent fra samme program, ble angrepet på gata. Foto: TV 3 / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den siste uka har tre ulike TV-kjendiser fortalt at de enten har blitt hetset, truet eller angrepet som følge av sin tilstedeværelse på skjermen.

«Hotell Cæsar»-skuespiller Marianne Westby (35) fortalte tirsdag at hun blitt truet på livet gjennom Facebook, mens «Paradise Hotel»-deltaker Victoria Norrman (20) ble hetset på sin egen blogg. Cathrine Tinnesand (24), kjent fra samme program, ble angrepet på gata.

Kan være psykisk syke- Personer som går til angrep eller utsetter personer på TV for trusler lever seg så sterkt inn i det som skjer på skjermen at de ikke klarer å skille mellom fiksjon og virkelighet. Dette er personer med forstyrrelser, sier Ragnhild Bjørnebekk, som er forsker ved Politihøgskolen.

Hun har tidligere jobbet med et forskningsprosjekt som handler om hvordan medier og virkelighet virker inn på seerne.

- Det kan være personer med psykoser, men jeg kan ikke si at dette gjelder alle. Men det er alvorlig for de som er på TV at de ble angrepet, understreker Bjørnebekk overfor Dagbladet.

Kriminaleksperten mener man må skille mellom det som er fiksjonsbasert TV og reality-TV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.