Her er de beste sjuseterne

Dagbladet har testet 10 av de mest populære sjuseterne under 350.000,-

VINNEREN ER ELDST: Touran blåser liv i en gammel sannhet: En bil er aldri så bra som når den slutter å produseres.  Foto: Mette Møller
VINNEREN ER ELDST: Touran blåser liv i en gammel sannhet: En bil er aldri så bra som når den slutter å produseres. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Vinneren er eldst: Volkswagen Touran

VW Touran er gjennomført praktisk og trygg - og har i tillegg fått en flott og miljøvennlig diesel til gunstig pris.

Det gjør eldstemann i våre store sjuseterertest til en vinner.

Touran blåser liv i en gammel sannhet: En bil er aldri så bra som når den slutter å produseres. Da er barnesykdommene borte, bilen har fått løpende justeringer og forbedringer — og på tampen blir den stappet med masse utstyr til gode priser.

Dagbladet har testet 10 sjusetere. Kompakte stasjonsvogner der de to bakerste setene er beregnet for barn, og enten kan fjernes helt eller felles ned i bagasjerommet. Vi har satt en prisgrense på 350.000. Ni av bilene kommer inn under den grensen. Men vi har også tatt med meget populære Ford S-max som en referanse i testen — selv om den fort blir 100.000 dyrere.

Diesel med futtAndre vesentlig dyrere sjusetere som Dodge Journey, Mitsubishi Grandis, Ford Galaxy, Renault Grand Espace og Peugeot 807 er derfor ikke med.

Touran har ingen store svakheter. I tillegg skiller den seg ut positivt på ett felt: Motorene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.