Harald Eia slår tilbake mot kritikk

Storm rundt programmet «Hjernevask».

PÅ OFFENSIVEN: Harald Eia stiller norske forskere til veggs i det nye programmet «Hjernevask». Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
PÅ OFFENSIVEN: Harald Eia stiller norske forskere til veggs i det nye programmet «Hjernevask». Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):Harald Eias program «Hjernevask» får massiv kritikk allerede før det kommer på lufta - etter planen i januar. Nå kjemper den kjente NRK-humoristen hardt for å bli tatt seriøst.

Sosiologiprofessor Willy Pedersen gikk hardt ut i søndagens Aftenposten og fortalte at han ønsker å trekke seg fra Eias program. Han føler seg lurt da han ble intervjuet om motsetningene mellom arv og miljø.

- Avhørssituasjon- Intervjuene hadde form av en avhørssituasjon som ligner på den kriminelle blir utsatt for. Det han gjør, er å sette deg i en ekstrem pressituasjon der eneste hensikt er å vippe deg av pinnen, sier Pedersen til Aftenposten. 

En rekke forskere er intervjuet til programserien, og flere skal være skeptiske til Harald Eia.

Nå slår Eia tilbake i Dagbladet:

- Jeg vet at det har vært misnøye blant forskere. Kanskje er de ikke vant til å bli presset i intervjuer. Jeg stiller spørsmålene som journalister vanligvis ikke stiller, fordi de ikke kan nok om feltet, sier Eia til Dagbladet.

Sosiologen kan ikke fri seg fra å komme med en saftig karakteristikk av det akademiske miljøet: