- En bra fyr, men han twitrer ikke

Endelig kom Lance Armstrong til sin egen fest i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at verdens største sykkelstjerne gikk i mål i sykkelløpet Oslo Grand Prix i Oslo sentrum, troppet Lance Armstrong (37) opp på sin egen fest på utestedet Stratos på toppen av Folketeaterbygningen ved Youngstorget.

Den syvdobbelte Tour de France-vinneren ankom cirka klokka 23.45, og tok seg tid til å skrive autografer til fansen og bli fotografert sammen med kompisen og konkurrenten Thor Hushovd og generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

Selv om Armstrong deltok i oppvisningsløpet i Oslo, er hovedgrunnen til at stjernen er i byen at han skal holde et foredrag om kampen mot testikkelkreften som rammet ham i 1996. I 1999 kom han tilbake til sykkelsirkuset, og ble etter sine sju seiere i rittet mellom 1999 og 2005 omtalt som tidenes beste syklist.

Haiket med U2- Jeg synes det er kjempefint å endelig være tilbake i Norge, sa Armstrong, som ikke har vært i landet siden det var sykkel-VM i Oslo for 16 år siden.

Sykkelstjerna fra Austin i Texas trodde imidlertid ikke festen på Youngstorget kom til å bli «helt texas».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.