Skulkekåk til salgs

Nå kan du sparke din egen Ferrari til skogs...

DRØMMEVILLA: Det er i denne kåken Cameron Frye (t.h) ligger og drømmer når kompisen Ferris (midten) ringer og vil ha ham med på tidenes skulkesyke. Nå kan du sikre deg huset. Hvis du har råd.
DRØMMEVILLA: Det er i denne kåken Cameron Frye (t.h) ligger og drømmer når kompisen Ferris (midten) ringer og vil ha ham med på tidenes skulkesyke. Nå kan du sikre deg huset. Hvis du har råd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Husker du filmen «Skulk med stil», eller «Ferris Bueller's Day Off» som orginaltittelen er?

Hvis du var tenåring i 1986 er sjansene store for at kassasuksessen fant veien til en movie-box nær deg opptil flere ganger. I dag er filmen regnet som en av de beste og morsomste tenåringsfilmene gjennom tidene.

I filmen skulker Ferris (Matthew Broderick), Cameron (Alan Ruck) og Mia (Sloane Peterson) skolen, og tilbringer dagen i Chicago etter å ha tyvlånt Camerons fars Ferrari 250 GT California. Og slik blir det forviklinger av.

Flere av scenene utspiller seg i nettopp Camerons barndomshjem, der moderne arkitektur møter skogen i Highland Park, Illinois. Også ferrarien møter skogen, etter noen frustrerte spark i farens garasje. Et av høydepunktene i filmen.Nå kan prakthuset, med garasje, skog og et aldri så lite stykke fimhistorie bli ditt for snaue 15 millioner kroner. Alt er til salgs. Men Ferrarien må du skaffe selv hvis du vil gjenskape den berømte scenen.

Huset og garasjen er tegnet av A. James Speyer og David Haid og bygget så tidlig som i 1953. Eneboligen har fire soverom og fire bad, samt to kjøkken, to stuer og selvfølgelig en spisestue.Forøvrig - skal du ha lik Ferrari i garasjen må du trolig bla opp noen millioner til. Det ble bare bygget omlag 55 av denne typen i 1961. Den dyreste av disse ble solgt 18. mai i fjor for over 57 millioner kroner. Også denne rørt av Hollywood-fingre ettersom en tidligere eier het James Coburn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.