Nordmenn stemte forgjeves under Grand Prix-finalen

Teknisk feil gjorde at bare juryen ble hørt.

EVENTYRLIG: Alexander Rybaks «Fairytale» gav gjenlyd i Moskva lørdag kveld. De norske telefonstemmene ble derimot ikke hørt. Foto: STELLA PICTURES
EVENTYRLIG: Alexander Rybaks «Fairytale» gav gjenlyd i Moskva lørdag kveld. De norske telefonstemmene ble derimot ikke hørt. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det norske folks telefonstemmer under lørdagens finale i Eurovision Song Contest i Moskva, ble ikke tatt med i beregninga da poengene ble utdelt.

I stedet var det den norske fagjuryen som ene og alene bestemte hvilke land som fikk nyte godt av de norske poengene.

Dette melder Ny Tid i dag, og opplysningene blir bekreftet av NRKs delegasjonsleder Stian Malme.

- Det er European Broadcasting Union (EBU) som har hatt en teknisk feil med sin teleleverandør Digame, sier Malme til Dagbladet.

Prosjektleder Eva Gransæter i NRKs underholdningsavdeling, som også hadde ansvaret for fagjuryen hjemme i Norge, bekrefter at NRK ble underrettet om feilen mandag denne uka.

- Dersom det er tekniske problemer, skal juryens stemmer telle 50 prosent. Så dette er helt forskriftsmessig, tenkt igjennom og vurdert. Vi så ingebn grunn til å gå ut med dette, da dette er slik det fungerer, sier Gransæter til Dagbladet.

Delegasjonsleder Stian Malme synes det hele er beklagelig.

- Det triste er at folk har brukt mye penger på dette, sier Malme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.