- Tones låt er ikke plagiat

Nekter for å ha stjålet strykerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Beskyldninger om plagiat er nesten en årlig Grand Prix-tradisjon, og i år er det lørdagens vinner Tone Damli Aaberge som har stått i fokus. P4 skrev i midten av januar at hennes «Butterflies» er svært lik Annie Lennox-låta «Walking On Broken Glass».

Siden har beskyldninger om plagiat blitt gjentatt både på forumene til NRK og i kommentarfeltet til Dagbladet.no.

- Tyveri! Er det så vanskelig å lage en egen låt for tiden?, spurte personen under signaturen V.S. lørdag.

Anklagene faller ikke i god jord hos låtskriver og produsent David Eriksen.

- Helt håpløst. Som låtskriver har man 12 toner å forholde seg til, og hvis man leter godt nok vil man alltid finne noe i en låt som likner på noe annet, sier han til Dagbladet.no.

- Likner ikkeEriksen har skrevet sangen sammen med Mats Lie Skåre og tidligere Fleetwood Mac-gitarist Billy Burnette. Det er først og fremst strykerpartiet på «Butterflies» som leserne mener likner på «Walking on Broken Glass», og dette er spilt inn hos Praha symfoniorkester. - Strykerne har kanskje en rytmisk likhet med Annie Lennox-låta, men for at noen skal kunne snakke om plagiat må det også være likheter i tekst, melodi og akkordprogresjon. Ingen av disse elementene er til stede i dette tilfellet, sier Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.