- En skandale

Jurybråk felte forhåndsfavoritten Madcon.

- VI SLO LAKS OG OLJE!  Madcon ble tildelt den nyopprettede eksportprisen under gårsdagens prisutdeling. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- VI SLO LAKS OG OLJE! Madcon ble tildelt den nyopprettede eksportprisen under gårsdagens prisutdeling. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– En skandale. Madcon var helt klart det viktigste musikknavnet i Norge i 2008, sa musikksjef i P3 Håkon Moslet rett etter utdelingen i går kveld.

Espen Lind stakk overraskende av med prisen som Årets Spellemann under utdelingen i Oslo Spektrum i går kveld.

Mange hadde på forhånd Madcon som den store favoritten etter voldsom suksess langt utover Norges grenser de siste to åra.

Dagbladet vet at det var sterk uenighet i Spellemannkomiteen, og at flere av medlemmene sto hardt på at Madcon måtte vinne.

Plaster på såret Et av medlemmene i komiteen er Petter Singsaas, øverste sjef i Universal Music, som gir ut Espen Lind. Dagbladet lyktes ikke å få en kommentar fra Singsaas i går kveld.

Komiteen var nødt til å meisle ut et kompromiss. Løsningen på krangelen ble at det i siste liten ble opprettet en helt ny pris – eksportprisen – som Madcon fikk som plaster på såret.

– Eksportprisen?! Er det en kategori, spurte Tshawe Baqwa fra scenen før rapkollega Yosef Wolde- Mariam spøkte med seieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.